Saturday, November 29, 2008

So soothing in time of 'booming'



 

Now, it is not so peace in India. I believe that all of you have heard about the bomming occured in Mumbai few days ago, and it is still havoc there. Lucky me I'm studying in Bangalore, not Mumbai, huhuhuhuhu. But, don't you people worry about me here. I'm totally fine (I guess, huhuhuhu). So, let's forget about this bomming and try to relax by hearing the musics above, huhuhuhuhu.

Monday, November 24, 2008

I'm truly..........

Hai! Today I didn't go to both my clinical and lecture's classes. Why? What do you think? Because my absent have become such a fuss to some people. Really, is it such a crime to absent due to sickness??? I'm having quite a severe headache last sunday and it last until this evening. I said to you about me eating mutton on the previous post. Ok, it is my fault not to check it first whether it is chicken or mutton, but what the hell, I'm damn hungry, so I just took it with no hesitation, until cai told me at the last how delicious the mutton biryani is. So, sorry because of my absent today. I hope that my failure to attend classes will not be ever being compare to another, because I just despite those things! Truly, if I'm fail to come to the class, that's mean that I am really, really, not well. I'm not that kind of person who love to skip classes for nothing. So, for those who try to make this event such a fuss, please stop it. Thank you..........

Sunday, November 23, 2008

BBH's Senior-Junior Party!

It was fantastic!! That's all I can say about last night. It was the first junior-senior party organized by Bangalore Baptist Hospital-IMS. It was held at Baptist's Nursing School, just 5 minutes from Baptist Hospital. Started at around 7.00pm, it begin with the pray (not our pray, but their pray - for Jesus). Then, a song sang by these two doctors, also for Jesus, huhuhuhu. Then, the speeching time, first by Dr. Chandy Abraham, then Dr. Cheriand and lastly Dr. Murthy. Not a bored speech, especially with Dr. Murthy's speech, huhuhuhu. Follow after that, is another song sang by these two female doctors. One of them is playing the guitar! Very nice and the song also remind me of my past, huhuhuhuhu. After that, is dinner time!! Briyani is the menu, but it's not chicken, it's mutton! OMG, I only realized that after I've ate it quite a lot. I aspect a major headache and it really happen this morning, huhuhuhuhu. Cursed that mutton!! Anyway, it was delicious and people enjoyed it so much, hehehehehe. While eating, another song took place and this time it was sang by one of the doctor of OBG department (forgot his name :P). He sang 2 hindi songs and EVERYBODY LOVE IT & ENJOY IT SOOOO MUCH! It was an energectic performance! Then, our super juniors made theirs. They sang a song from Second Hand Serenade. Honestly, his voice was outstanding for me, but he sometime forgot the lyric, huhuhuhuhuhu (must be stage freak of something). Then, the seniors also sang some song, the first is "Help" from The Beatles and another I don't know so because it is unfamiliar to me. Lastly, the event end by Dr. Renol singing "Ice Ice Baby". Anyway, the event end around 9.00pm. It was great, it was fun (except at the praying part, that was ~scarry~, huhuhu). People enjoyed it well and hope that next year's event will be much better. Thanks to the BBH for organizing this event and we all appreciate it sooo much.

  Me and sharmini
Inside the hall
Paan and cai, poyo giler!
Diyanah in purple!
IMSian, huhuhuhu
Sharmini and hadi. Maybe discussing about next week exam??
Nadia and Nirna, the brace's girls.
This is the doctor who sing the prayer's song, another playing the piano.
 Dr. Chandy Abraham giving his speech
Dr. Murthy delivering his speech
Your song was fantastic mam!!
Dinner time!!
Tak bleh blah orang belakang aku, huhuhuhu
Muka2 lapar...
Go sir go!!! 
The super juniors on the stage..
The Seniors.....
Dr. Renol with his song "Ice Ice Baby". You rock Sir!!!!

 Me, my friends and the docs...

Friday, November 21, 2008

Benci, Geram, Tension.....semua ada!

Salam. Kadang2 aku selalu terpikir mengapa orang suka mengata 'kami'? Hina sangat ke 'kami' di muka bumi ni sampai kami selalu je dikutuk dan diejek, directly or indirectly. Walaupun mereka anggap benda ini satu gurauan yang amat melucukan, adakah ianya begitu bagi 'kami? Adakah mereka berfikir dahulu sebelum berkata-kata, atau hanya melempaskan semuanya mengikut suka hati je? Hari ni, setelah sekian lama aku bersabar, akhirnya aku dah tak tahan untuk menghadapi semua ini. Si A ni kalau diikutkan, orangnya mmg lawak. Orang semua suka kat dia, I guess. Bila dia nampak aku je, kadang2 dia suka sgt ckp benda yang me'reflect'kan ttg fizikal aku. Setiap kali aku dgr, aku geram jugak, tapi demi ikatan persahabatan, aku hanya mampu bersabar dan menerima je apa yang dia cakap. Kadang2 tu Si A ni suka je nak pegang2 badan aku. Please la, aku benci orang pegang badan aku! Tapi, dah dekat hampir setahun aku memendam perasaan geram ni. Hari ni lak, secara spontan dia cakap "ni, gy_ _ _ _ _ _ _ _ _a!" Ya Allah, bila aku dgr je, mmg rasa bengang gila. Niat nak belasah pun dah ada. Tapi, aku turutkan jugak rasa sabar ni. Mmg lepas tu aku dah tak pandang dah muka dia. Rasa meluat pun benci. Ntah nape ntah orang suka kat dia, aku pun tak tau. Tapi bagi aku, orang2 macam ni la yang selalu membuatkan aku rasa meluat dan benci 100%. Aku sedar ttg diri aku, tapi perlu ke orang lain menyibuk2 nak mempergunakannnya untuk menjadikan bahan lawak?! Hari ni, bila aku tgk sekeliling, aku tertanya-tanya mana satu rakan yang ikhlas ingin berkawan ngan aku & mana satu yang hanya berkawan ngan aku sbb benda lain. Hari ni Allah telah membuka mata aku ttg mereka di sekeliling aku.

Tuesday, November 18, 2008

Bestnyer Diaorang......

Salam. Post kali ni hanya nak mengucapkan selamat hari jadi kepada sahabat ku Muhammad Marzuki bin Muhammad Kamal yang sudah menjangkau umur 19 tahun pada 16/11 yang lalu dan sekarang menuntut di UTP dalam bidang Mechanical Engineering dan jugak kepada Yusri Arif bin Sapaee yang sudah mencapai umur 21 tahun pada hari ini dan sekarang menuntut di Cairo Universiti, Mesir dalam bidang Medicine. Tak lama lagi Syahir (di India) juga akan mencapai umur 21 tahun hujung bulan ni. Tak dilupakan jua kepada Murali yang telah berjaya mencapai umur 20 tahun 12/11 yang lalu dan juga abang aku Arif yang sudah berumur 24 tahun pada 12/11 yang lalu. Pergh, ramai lak kawan2 aku birthday dia dalam bulan ni. Korang ni semunya berpakat lahir pada bulan ni ke? huhuhuhuhu. Anyway, memandangkan umur masing2 pun dah lanjut, harap2nya pemikiran pun akan menjadi semakin matang dan semakin dewasa. Tumpukan sepenuh perhatian terhadap study kita dan marilah sama2 kita mendoakan kejayaan diri kita dan juga sahabat2 kita yang lain. Wslm, dan selagi lagi:



HAPPY BIRTHDAY TO ALL!!!! 


Saturday, November 15, 2008

My birth's month assessment

SEPTEMBER

Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
Sangat cermat, teliti & teratur.
Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
Pendiam tapi pandai bercakap.
Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
Sangat sensitif yang tidak diketahui. Orang yang banyak berfikir.
Daya pentaakulan yang baik.
Otak bijak & mudah belajar. Suka mencari maklumat.
Kawal diri dari terlalu mengkritik. Pandai mendorong diri sendiri.
Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
Suka sukan, hiburan & melancong. Kurang menunjukkan perasaannya.
Terluka hatinya sangat lama disimpan.
Terlalu memilih pasangan. Sukakan benda yang luas. Bersistematik.

Sunday, November 09, 2008

~Haih~

Assalammuailaikum semua! Dah dekat seminggu aku tak update after my last post. Aku dah janji yang aku akan citer sikit ttg sambutan hari raya sabtu lepas. So, here it is! MSU (Management & Science Universiti) adakan sambutan hari raya aidilfitri bagi pelajar IMS dan jugak majlis anugerah Dean's Award bagi pelajar yang dapat DISTINCTION bagi exam lepas. Aku pergi dangan memakai baju raya warna coklat. Nothing much to say about this, yet it was fun! Prof. Dato' Dr. Shukri Yajid, President dan Naib Canselor MSU, diiringi oleh Dato' Dr. Ghani, Dekan IMS dan juga beberapa staff MSU turun padang untuk memeriahkan lagi sambutan majlis hari raya dan juga anugerah pelajar Dean's Award. Mereka yang dapat anugerah tersebut adalah Hadi, Baya, Waheeda, Maro, dan Fien. Tahniah buat mereka semua!! Caterer kitaorang adalah Al-Haram, again. Aku ingat nak tambah lagi, tapi tetiba je rasa segan, huhuhuhu. Lepas makan, aku terus balik ngan shazwan naik auto, malas nak duduk lama2. Anyway, terima kasih MSU kerana mengingati kami di sini, hehehehe. Ok, enough about that. Aku sekarang ni tgh stress yang amat sangat. Clinical posting + lectures mmg memenatkan. Dah banyak kali aku niat nak ponteng, tapi asyik tak jadi je, huhuhuhuhu. Aku tgk senior macam rilek je, ada apa2 rahsia  nak hilangkan stress ni? Sekarang ni clinical aku belajar dulu surgery. Banyak duduk dalam kelas sekarang ni, hanya baru sekali je pegi surgery OPD. Kitaorang posting kat Baptist Hospital. Ok la, tak leh lama2 sgt. Nak baca surgery. Banyak tul nak kena baca. Takut dia tanya esok. Ok, doakan kejayaan kami di sini. Wslm.....

Gambar Raya di MSU