Tuesday, June 24, 2008

Charity Nite

Salam. Pada hari Sabtu, 21/6/2008, pihak IMS di bawah pengelolaan SRC (Student Representative Council) telah mengadakan Charity Nite kali pertama yang bertemakan "Helping Hand For Better Life" di Chancery Pavillion Hotel, Bangalore. Charty Nite bertujuan untuk membantu golongan2 miskin yang berada di sekitar Bangalore dengan memberikan khidmat dari segi perubatan eg: mengajar kanak2 India untuk menjaga kebersihan diri dengan betul, menasihati orang awam untuk memakai sepatu dll. Charity Nite ini telah dirasmikan oleh Dato' Dr. Ghani, Dekan IMS. Antara tetamu VIP yang datang adalah Ass. Dean, Dr. Sudha Suresh dan ada la orang dari Baptist Hospital yang aku tak kenal, hehehehehe. En. Farid pun ada gak datang, huhuhu. Anyway, Charity Nite berjaya dilaksanakan oleh SRC dan IMS dan sambutan agak menggalakkan di kalangan pelajar IMS walaupun untuk kali pertamanya. Makanan pun agak sedap, walaupun ada yang tak sedap, hahahahahaha. Tapi, bagi aku, Charty Nite dapat la sedikt sebanyak menghilangkan tekanan belajar yang ktaorang tgh hadapi sekarang ni sebab dah dekat final, huhuhuhu. Anyway, tahnah kepada SRC for the superb program. Hopefully there will be next one. Ok la, tu je yang aku nak citer. Sebelum tu, enjoy la gambar yang aku amik time dinner ni. Wslm..

PS: Aku hari ni tak datang kelas sebab pening, huhuhu :(
PS: Kalau dah dapat vid yg diaorang buat time malam tu, nnt aku paste :)

Charity Nite IMS

Ahli meja 10 (dari kiri: hamid, mohd shah, rohaizat, syahir dan aku)

Aku ngan Mohd Shah

Aku ngan Cai

Same + hamid, hahaha

Honestly, am I look soooo hunk?? hehehe

Dari kiri: aku, atiqah rosli, yaya, cai dan hamid

Nak kata famili, takde hubungan darah, hahaha

Adam duduk atas riba aku, huhuhu

Tgh beratur nak makan pasta

Calon menantu cemerlang ,hahahaha

Baru aku sedar aku lagi besar dari Imran, atau baju Imran buat dia nampak kurus???

Aku ngan Munira

Aku ngan rohaizat

Same, but dfferent post

Lakonan antara aku dan hamid, hahahahaha

Aku ngan diyanah

Aku ngan Farisya

Aku ngan Bieha, hehehe

Some of my friends

Bergambar beramai-ramai dgn dean and ass. dean

Kugiran dari senior

Some of the scene in the ballroom

Dari kiri: Zahidah dan Fien

Some of the dedication I received that nite...

Bergambar bersama Dean



Tuesday, June 10, 2008

IsYS dah habis......

Salam. Alhamdulillah, akhirnya IsYS (Islamic Youth Symposium) di Bangalore ni telah pun tamat semalam. IsYS ni merupakan satu program yang dianjurkan oleh MPP IMS (more known as SRC) untuk memberitahu kepada kita semua bahawa Islam bukanlah setakat agama yang mengajar kita untuk beribadah, malah satu agama yang mampu membentuk cara hidup kita dan akhlak kita. IsYS ni ada dua fasa. Fasa pertama pada waktu cuti, iaitu time bebudak ni balik Malaysia, so yang terlibat adalah bebudak yang stay je la and as usual, aku tak gi, hehehehehe. Fasa kedua lak pada minggu lepas, dan of course, aku pun tak gi, hehehehehe. Tapi, bagi aku, klimaks IsYS adalah sport's day yang diaorang buat pada hari Sabtu, 7 Jun 2008. Berlansung pada pukul 2.30pm, pada asalnya aku tak nak datang, tapi sebab rasa boring duduk umah dan tak tau nak buat apa selain belajar, aku pun jalan la kaki ke Ramaiah college lebih kurang setengah jam, huhuhuhu. Tapi, penapakan aku ke sana tidak la sia-sia. Walaupun aku tak main, tapi sekurang-kurangnya aku dapat amik banyak gambar untuk koleksi memori aku, hehehehe. Ada la jugak aku bagi sokongan kat kumpulan aku , iaitu kumpulan B tapi kumpulan aku dapat tempat ke-3 kot (aku tak ingat). Anyway, sport's day tu habis dekat malam. Selamat ada bas kolej yang bawak kitaorang balik. Kalau tak, sengal la aku, huhuhuhuhu. In conclusion, IsYS adalah satu program yang memang bagus (cuma aku jer yang sengal!) dan diharapkan agar SRC dapat meneruskan usaha di masa yang akan datang. Ok la, aku dah ngantuk ni. Sebelum tu, aku nak tunjuk la gambar yang aku amik masa sport's day ni. Bubbye!

Sport's Day IsYS