Thursday, February 14, 2008

Malunyer!!!!!!!!!!!!!

Salam. Minggu ni memang minggu yang paling mencabar dan memalukan. Ingat tak aku cakap kat previous blog hari tu ttg praktikal physio aku? Well, it's finally done, I hope. Aku akhirnya mendedahkan tubuh badan aku yang tak seberapa ni kat budak pompuan, not just budak pompuan yang check aku, malah seluruh budak pompuan batch aku indirectly. Walaupun muka aku nampak mcm tenang je, tapi dalam hati, ya Allah, tak dapat nak gambar macam mana malunya aku rasa. Tapi oleh sebab nak belajar kan, so just buat je la. Dr. Sureh (HOD Dep) sepanjang aku buat praktikal tu, dia kalau pandang aku asyik tersenyum lebar je. Ye la, aku je subjek yang berbadan besar dalam batch aku so phm2 je la. Bila kawan aku yang check aku (nama rahsia) hantar report, Dr. Suresh cakap kat dia, I quote "You got a big subject" unquoted. Huhuh, tak tau sama ada nak rasa bangga atau sedih, tapi bila lama pikir rasa bangga lak jadi sbjek yang besar. Ye la, kira kawan aku tu beruntung dapat aku. Mana tak nya, majoriti penduduk Malaysia adalah obesiti. So, aku angap diri aku as a big subject but a GOOD subject, hehehehe. Esok ngan sabtu ada lak 'kursus motivasi'. Can you believe that, motivation camp at this age? $!%#. Orang nak study hujung2 minggu ni, pihak MSU pulak nak adakan motivasi untuk kitaorang, I don't think this motivation camp is really necessary for us. Aku rasa kitaorang semua dah cukup motivasi, malah terlebih motivasi. Rasa penat asyik ikut kursus motivasi. Disebabkan esok, kitaorang hari ni marathon lecture. Dari kul 8.30 am sampai 1.15 pm tadi kitaorang terperuk kat dewan kuliah. Ye la, esok dah ada benda tu, dan lecture memang tak leh miss, especially medic, so by hook or by crook, kena la ganti kuliah esok ke hari ni. Tu yang penat gile la hari ni, bukan sebab penat belajar tapi penat sebab duduk je. Aku punya gluteus maximus menangis kesakitan sebab duduk lama sangat dan aku memahami perasaannya. Ok la, aku rasa tu je la kot yang aku nak tulis. Sori la sebab takde gambar terkini sebab takde masa nak amik gambar. Takpe la, yang penting body aku asih maintain, so korang tak payah la nak membayangkan macam mana aku sekarang. Orait, later.

Saturday, February 09, 2008

It's a long time.................

Salam. It has been a long time since I last update my blog, huhuhu. Sekarang ni belajar makin banyak dah masa untuk berinternet pun makin kurang, so sebab tu aku dah lam tak update blog. Hari ni aku tak ke mana2 (actually dah sebulan lebih aku tak kuar rumah pada hujung minggu, psycho tak?), so just to keep up my study and finishing my tremendous assignment, which is biochemistry and also my record books (damn! kena lukis lagi histo and embryology). Semalam baru je hantar buku record gross anatomy. 8 gamabr kena lukis kali ni compare to 10 before that. Korang semua tau la yang aku ni bab2 melukis ni meman fail. Aku pun tak tau apa yang aku lukis tu menyerupai benda yang sama atau tak. Bila sekali pandang, rasa macam lain je, tapi bila pandang sekali lagi, rasa ok pulak. Hehehehe, memang susah jugak ye nak deal ngan anatomy ni. My second quiz just past 2 weeks ago, and fortunately I got 10/10 in biochem and 15/20 in anatomy. So far no news about the physiology, but I guess it maybe 15/20 too. Bulan 3 ni aku ada 2nd internal assessment, so have to very struggle in this one since the previous one I only got quite ok la. Tak tau masuk ke tak apa yang belajar before 1st IA, kalau masuk memang kena struggle habis giler la. Minggu ni physio praktikal kitaorang dah masuk bab checking every individual system, and this week is about the respiratory system. Believe it or not, we the boys have to be 'actively'participate in this practical, not just this particular system, but the rest of the system as well. Kitaorang kena jadi subjek, meaning kitaorang kena bukak baju depan kelas dan juga menjadi subjek bagi girls! Aku tak leh nak bayangkan macam mana la nnt. Cuak + malu bila memikirkan tentang nak bukak baju depan girls ni. Dah la badan aku tak muscular sangat, nak kena tunjuk kat budak pompuan, Ya Allah malunya!!!!! Tapi, for the sake of study and to become a great doctor, I have to sacrifice my body this week, huhuhuhu. Agaknya budak2 medic yang lain, particularly kat Mesir pun kena buat camni ke? Yuci, answer my question. Anyway, that just a scrap about my life here. So far nothing big happen to my life here, not yet I think. Duit bulanan dah dapat last week, USD700. Quite a lot, tapi kalau boleh aku tak gunakan sangat, just biar dia berkumpul kat bank ni, nnt dah graduate nnt boleh kuarkan dan simpan kat Malaysia, mana tau dapat tangkap kete sebiji, hehehe (berangan lebih pulak aku ni). Ok la, I have to stop here. I hope that we all can achieve our goal of becoming whatever we want to be. Signing out :->