Tuesday, June 26, 2007

Bergonjeng di MP!

Salam. Apa khabar? Hari ni merupakan hari yang paling best selepas aku tamat matrik sebab dapat berjumpa dengan beberapa budak kelas aku yang rapat, iaitu ctm, pdah, nana, ain, ati, koe, aki dan juga wak! Asalnya kitaorang plan nak buat this small gathering semalam. Tetapi memandangkan dak ati ada problem sikit, terus tunda pada hari ini. Walaupun tak ramai, tapi it's quite fun! Dapat berjumpa ngan bebudak ni memang satu rahmat yang amat indah sekali sbb semuanya dah berubah, fizikal mahupun mentaliti. Ctm, as usual, semakin tinggi dan ayu. Izzati pun dah ada perubahan sikit dari segi ketinggian, namun dia masih lagi cute. Ain bertambah jelita (if I can say that), nana semakin vogue dengan eye shadownya (ganas siot!) dan pdah pulak macam biasa dengan perangainya yang tak keruan. For boys, let say koe. Quite tall and weight 55kg (if not mistaken). Handsome? Well, kind of (I don't believe I'm saying it!) dan rambut pun dah macam rambut rapunzel. But still maitain his humour side. Aki pulak macam biasa suara tak berubah (dari form 1 sampai sekarang). Makin tinggi (of course it's run in the blood) dan agak matured for a boy like him. Girlfriend? Well, people said so he has one (Quite a rush, doesn't it?) and the style is proposely the sama. Wak is still a joker, making people laugh all the time. Very, no, supreme hilarious. teaching, not studying (not heart feeling) and he still the same physically. So, bila dapat berkumpul memang best. So, kitaorang start kumpul kul +/- 10 pagi. Tak tau nak buat apa, koe suggest a bowling game. Great! Kitaorang pun main boling. Tapi yang maik hanya budak laki je. Pompuan malas nak main dan prefer untuk shopping. So, kitaorang pun main la 2 set. First round, koe lead (127 pts), then in second round, aku pulak yang lead (117 pts). Koe mmg hebat pagi tu. Aku pun agak terkesima nengok aksi dia bermain boling. Kalau aku jadi pin ball tu, mesti aku dah menangis. Puas main, kitaorang nak gi makan, tapi tak tau kat mana. Last2, aku suggest McD. Selepas membeli dan melantak, wak pun blah sebab petang tu dia kerja. Gi solat jap, then kitaorang pun wonder around macam orang gila (aku, aki ngan koe je la, budak pompuan shopping). Last2, koe ajak pegi Pahlawan mall kat dpn mp tu. Semua pun buat rombongan gi sana. Semuanya scatter, tinggal aku ngan ain je. Last2, aku belanja ain aiskrim. Tapi, tak sangka perbuatan ku itu terkantoi ngan semua bebudak ni, hehehehe. Kitaorang pas tu kuar. Aku, aki ngan koe masuk bastion house untuk tgk pameran meteor. Not quite interesting, but well................. Aku lepak kat luar while koe and aki keep the journey on. Semuanya berkumpul kat bench di luar dan amik gambar beramai-ramai. Aku cadang untuk jalan2 sekitar padang pahlawan, tapi diorang tak larat, so aku pun pegi la a'famosa dan juga memorial kemerdekaan. Boring dan panas duduk di luar, kitaorang pegi balik mp. Budak pompuan scatter balik ber'window shopping'. Kitaorang budak lelaki tak tau nak buat apa, so aku cadang untuk melantak lagi for the second time. Sound good to aki and koe, kitaorang pun pegi secret recipe. Plan asal nak makan kek je, tapi aku ter'order sphagetti bolognaise. Aki ngan koe pun tiba2 je order fish and chip (confuse aku). Masa tg makanan sampai, kitaorang terkantoi ngan budak pompuan (sbb aku msg dak ain). Pas makan, kitaorang pun balik. Aku tumpang kete ayah dak ain & ati. Yang lain naik bas balik ke rumah. So, tu je la yang kitaorang buat hari ni. Hopefully reunion ni dapat dijalankan sekali lagi, dengan lebih ramai bebudak, bukan setakat 5A1, malah seluruh pelajar SMKTP 2005. Bye........


GONJENG BERAMAI-RAMAI