Monday, May 16, 2005

SeLaMaT Hari GuRu!!!!!

Tanggal 16 Mei merupakan hari yang dinantikan oleh para guru juga tidak dilupakan juga para pelajar kerana pada tarikh inilah seluruh warga Malaysia menyambut sambutan yang gilang-gemilang iaitu sambuatan hari guru. Ye para tenet sekalian, sambutan hari guru di Malaysia yang bertemakan 'guru cemerlang pemangkin kecemerlangan' pada tahun dikatakan begitu bangat sekali! Walaupun hari ni stp tak sambut hari guru oleh sebab kekangan masa akibat peperiksaan, maka hari ni hanya baca utusan drp Ketua Pengarah Pelajaran dan Menteri Pelajaran Malaysia. pas tu, hari ni pulak ada upacara watikah pelantikan pengawas, pengawas pusat sumber (pss) serta ketua2 tingkatan. Jgn terkejut pulak ketua tingkatan tahun ni dapat watikah pelantikan! dgn adanya Pn. Rubaiyah, segala-galanya mungkin berlaku. Setelah berpanas selama 2 jam di tapak perhimpunan, maka berakhirlah sudah majlis tersebut dan kami semua kembali ke dewan untuk study for the exam. Before that, saya nak cite la sikit tentang peperiksaan yang telah dijalankan selama 2 minggu bagi form5. Buat masa ni, segala-galanya berjalan dgn lancar dan ada jugak subject yg susah macam si, mm, pqs (baru abis ari ni) dan bm. my mm result is at the average level only, 67% compared to someone out there who got 98%. congratulation to that boy! It's is normal for a boy like me to get that such kind of mark. What to say, hmmmmmmmmm. Anyway, hari macam biasa, cuma aku meneruskan keje ku mengambil gambar cikgu2 ni. Why? because I've been given a task by the head prefect to make a presentation for our teacher's day celebration that will be held after school holiday. I don't know whether I can do this job well. Just pray for my success okey! Furthermore, semasa cikgu2 menyanyikan lagu hari guru, aku tiba2 terasa macam ada sesuatu yg tak kena, something that is missing out there. my heart tells me that the song is not perfectly sang by the teachers. I don't know why my heart feels so heavy to listen to that song. maybe that song remind me of someone, someone that I feel so close to me. It's just like that person stands nearby. My heart was crushed and a heavy rain was occured inside my heart. Why? what is happening to me? can someone please tell me what is wrong with me?! until now my brain always rewind to that scene this morning. my heart suddenly fell empty and I have no mood at all to study history for tomorrow. This is serious! anyway, tak nak la pulak cite bab ni jekan. Orait, I think it's better for me to get some rest because I'm really2 tired. Until then, HAVE A NICE DAY and it's not too late for me to wish all the mothers out there HAPPY MOTHER DAY!!!